Ganoderma

Ganoderma

A Ganoderma lucidum (Reishi, Pecsétviaszgomba) a legismertebb, a legkedveltebb, s talán legsokrétűbb gyógygomba. A Ganoderma lucidumban lévő aktív immun-moduláns poliszacharidok és több mint 130 triterpenoid vegyületek felelősek a gyógygomba gyulladáscsökkentő, antiallergiás, nyugtató, vérnyomás-csökkentő és daganatellenes hatásáért. A Reishit a halhatatlanság szimbolikus növényének tartják, azaz úgy gondolják, hogy aki rendszeresen fogyasztja, hosszú egészséges életű lesz. A népi gyógyászatban leginkább a rákos betegek, a szívbetegek és a légúti gyulladásban szenvedő betegek kezelésére használják.

A GYÓGYNÖVÉNYEK KIRÁLYA

A gyógynövények közül évezredekig sokan a Ganoderma lucidumot értékelték a legtöbbre. A ganoderma kínai neve: Lingzhi, azaz “spirituális potencia”, míg japán neve: Reishi, ami valahogy így fordítható: “ a gyógynövények királya”. Több ősi civilizáció nem csupán élelmiszerként hasznosította a gombákat. Úgy vélték, hogy a gombák számottevő jótékony hatással rendelkeznek.

100% BIOTERMÉK: az ORGANO  Fujian Xianzhilou Biological Scieencce andd Tecchnolgy válLalat egyetlen exkluzív partnere, amely a világon egyedülálló módon 100%-ban tanúsított biominőségű pecsétviaszgombát termeszt. A pecsétviaszgombákat egy modern, 240 millió dolláros létesítményben fejlesztik Kína Fucsien tartományában, ahol az ORGANO szakemberei tökéletes környezeti feltételeket biztosítanak ahhoz, hogy a pecsétviaszgomba zavartalanul nőhessen a fatörzseken, csakúgy, mint a Vuji-hegység természetes lelőhelyein. Így a gomba képes felszívni a gazdag táptalajban rejlő hasznos tápanyagokat, ami még jobb minőségű pecsétviaszgombák termesztését teszi lehetővé. Mindkét vállalat azon igyekszik, hogy a pecsétviaszgomba mindig megfeleljen a Gold Standard minőségi normának, rendelkezzen ECOCERT és USDA organic tanúsítvánnyal, illetve megfeleljen a kóser és halal előírásoknak.

Egyes cégek zsákokban, laboratóriumokban termesztik a pecsétviaszgombát. Ilyen körülmények között a gomba nem képes megtermelni a legértékesebb és legfontosabb alkotóelemét, amelyet az ORGANO használ. A spóra mesterséges módszerekkel nem reprodukálható, csak a pecsétviaszgomba természetes életciklusa során gyűjthető be. Első pillantásra a spórák nagyon apró szemcsés por hatását keltik, valójában azonban magok, amelyek szétszóródásra várnak. Ezt a porszerű anyagot manuálisan gyűjtik be a pecsétviaszgombáról kefék segítségével, ami nem könnyű feladat, hiszen 1000 kg port kell begyűjteni csupán 1 kg spóra előállításához.

PÁRATLAN SZAKÉRTELEM: a termékek fejlesztésével foglalkozó mezőgazdasági szakemberek és élelmiszertudósok a legmodernebb technológiákkal szárítják és dolgozzák fel az egyes gombákat, melynek során a kemény és fás kalapból természetes folyamatok által apró szemű por lesz. A gyártási folyamatok tökéletesítésére szánt idő és erőfeszítés kulcsfontosságú volt a sikerhez. Az emberi test nem képes például megemészteni a spórát, ha nincs felnyitva a spórák belső és külső tokja. Számos vállalat rendelkezik olyan technológiával, amellyel fel tudják nyitni a spórák 2-15%-át. Az ORGANO vállalat azonban olyan egyedi rendszerrel rendelkezik, amely biztosítja, hogy a díjnyertes spóraőrlemény 9%-ban felnyitott spórákat tartalmazzon.

ÓVATOS BEGYŰJTÉS: a forró italokban és testápoló termékekben használt pecsétviaszgombát teljesen érett formában gyűjtik be. Ha 21 naposan szedik le, akkor a gyökérszerű fonalak (vagyis a micelium) jelentik ennek a csodálatos tulajdonságokkal rendelkező gombának a legfontosabb részét. A micelium a pecsétviaszgomba teste, amely apró szálak hálózatából áll. Ezeket a gombafonalaknak hívjuk és a talajban rejtőznek. Szakértőik ezeket a gombafonalakat alakítják át a Ganoderma Lucidum Mycelium elnevezésű, előnyös tulajdonságokkal rendelkező étrendkiegészítőkké.

A TERMÉKEK

A ganoderma gombákat az átalakításuk után porrá őrölve hozzáadják az ORGANO™ termékekhez, például az olyan italokhoz, mint a Gourmet fekete kávé, tejeskávé, mokkakávé és az organikus zöld tea. Természetesen legtisztább formájában is megtalálható gyógyhatású táplálékkiegészítő termékekben, így például – zöldségkapszula formájában – a Ganoderma lucidum, Ganoderma lucidum Mycelium és Ganoderma Spore Powder táplálékkiegészítőkben.